Çiçeksepeti İnternet Hizmetleri A.Ş.’nin ana faaliyetlerini yürüttüğü e-ticaret sitesi www.ciceksepeti.com’dur. Ciceksepeti.net, Çiçeksepeti İnternet Hizmetleri A.Ş’ye ait bir web sitesi değildir. Ciceksepeti.net sitesi üzerinden verilen siparişler, Çiçeksepeti.com’un hizmet ve sorumluluğu kapsamında bulunmamaktadır.
Çiçeksepeti.net, Çiçeksepeti İnternet Hizmetleri A.Ş ile ile ilgisi olmayan bir internet sitesidir. Çiçek ürünlerimiz ve çiçek harici diğer ürünlerimizin tümü 2006 senesinden itibaren sadece "Ciceksepeti.com" adresi üzerinden satışa sunulmaktadır.
Uzun yıllardan beri “çiçek” denildiği zaman ilk akla gelen çiçekçi olmayı başaran Çiçeksepeti markası, benzer isimli farklı siteler ile karıştırılmaktadır.
Aşağıdaki websiteleri Çiçeksepeti’ne ait değildir:
Çiçeksepeti, 2006 yılında Emre Aydın tarafından kurulmuştur. 400+ çalışan ve 10.000+ tedarikçi ağı ile çeşitli kategorilere ait ürünleri müşterilerine sağlamaktadır. Çiçek ve yenilebilir çiçek haricinde, elektronik, kişisel bakım & kozmetik, moda, ev yaşam, hobi, spor, süpermarket, takı & aksesuar ve daha birçok farklı kategoride 9 milyondan fazla ürün satışa sunmaktadır. Ciceksepeti’nin yurt dışında da operasyonları bulunmaktadır. Meksika’nın en büyük ikinci çiçek ve hediye sitesi olan Mizu.com'da Çiçeksepeti’ne aittir.
Çiçeksepeti.com, güvenilir alışveriş için gereken tüm adımları izleyerek uçtan uca güvenli bir hizmet sunar. ÇiçekSepeti.com üzerinden satın almak istediğiniz tüm ürünler için ödeme işlemleri 3. kişilerin erişimine karşı SSL sertifikası ile korunur ve kart bilgileriniz ÇiçekSepeti tarafından kaydedilmez.
Çiçeksepeti’nin iletişim ve canlı destek sayfasına buradan ulaşabilir, sipariş takibi için sipariş takip sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Çiçek gönderimleriniz için güvenle tercih edebileceğiniz, Çiçeksepeti markasına ait diğer websitelerimiz:
Sosyal medya kanallarında Çiçeksepeti.com’u takip edebileceğiniz resmi hesaplar:
Ciceksepeti.net hakkındaki şikayetlerimi nereye iletebilirim?
Çiçeksepeti zannederek ciceksepeti.net'ten sipariş verdim, ne yapmam gerekiyor?
Google'a “Çiçeksepeti” yazınca, arama sonuçlarında neden başka şirketlere ait internet siteleri çıkıyor?
Çiçeksepeti İnternet Hizmetleri A.Ş, 2016 yılında Google Ireland Limited ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti’ye Google Adwords sisteminde “Çiçeksepeti” markasının anahtar kelime olarak diğer kişilere pazarlanması ve aslında şirketimizin ürünlerini Google’da aramakta olan müşterilerin bu kişilerin intermet sitelerine yönlendirilerek, yanıltılmasıyla ilgili olarak İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde “Çiceksepeti” markasına ilişkin marka hakkına tecavüz ve haksız rekabet iddiasıyla dava açmıştır.
Çiçeksepeti’nin talebi üzerine Mahkeme, 06.10.2016 tarihli ihtiyati tedbir kararı ile “Çiçeksepeti” markasının davalı Google tarafından Google Adwords Reklam Sistemi’nde 3. kişilere reklam olarak pazarlanmasının engellenmesine dair ihtiyati tedbir kararı vermiştir. Google tarafından ihtiyati tedbir kararına itiraz edilmiş olsa da mahkeme itirazı reddetmiş ve söz konusu ihtiyati tedbir İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 16. Hukuk Dairesi’nin 2017/22 E. ve 2017/56 K. Sayılı kararı ile kesinleşerek devam etmiştir.
Google bu karara, kararın verildiği 06.10.2016 tarihinden beri uymamış ve Google Adwords Sistemi’nde “çiçeksepeti” ibaresini 3. kişilere reklam olarak pazarlanmaya hukuka aykırı olarak devam etmiştir. Bu nedenle, Google’ın ihtiyati tedbir kararının uygulanmasına ilişkin emre uymaması ve tedbir kararına aykırı davranması gerekçesiyle Google’ın yetkililerinin 6 aya kadar disiplin hapsi ile cezalandırılmalarını talep edilmiştir. Söz konusu talep, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi tarafından incelenmeye devam edilmektedir.
Çiçeksepeti İnternet Hizmetleri A.Ş., yukarıda bahsedilen bu süreçle birlikte “Çiçeksepeti” ibareli markalarını izinsiz olarak kullanarak tüketicileri yanıltan ve onları kendi sitelerine yönlendirmek suretiyle haksız kazanç sağlayan üçüncü kişilere ait şirketlere karşı da marka hakkına tecavüz ve haksız rekabet davaları açmıştır. Bu davalarda verilen ihtiyati tedbir kararları kapsamında bu şirketlerin “çiçeksepeti” ibaresini kullanmaları mahkeme kararlarıyla engellenmektedir. Bununla birlikte Çiçeksepeti İnternet Hizmetleri A.Ş., “çiçeksepeti” markasını izinsiz olarak kullanmaya devam eden şirketlere karşı dava açmaya ve sair hukuki süreci yürütmeye devam etmektedir.